Om Cultura

Tydlig skolprofil.

Cultura är landets enda gymnasieskola med inriktning på lärande för Mänskliga Rättigheter och Hållber utveckling. Profilen går som en röd tråd i hela skolens verksamhet.

Kunskap och Kvalitet.

Examen vid Cultura Gymnasium ger full behörighet till högskolestudier och maximalt med meritpoäng. • Eleverna tränas i en vetenskaplig arbetsmetod, vilket ger en god akademisk plattform för vidare studier. • Cultura inspirerar eleverna till företagsamhet, att ta tillvara möjligheter och förändringar, att utveckla och skapa egna värden (personligt, kulturellt och socialt).

Kultur och Känsla.

Cultura kännetecknas av en kreativ och stimulerande miljö. • Kultur i vardagen tar tillvara elevernas specialintressen. • Eleverna uppmuntras att använda bild, musik och drama som kommunikationsmedel. • Ett respektfullt, personligt och avspänt möte mellan lärare och elever skapar en god stämning och anda.

En skola på riktigt.

Vi utgår från verkliga och aktuella frågor, lokalt och globalt. • Vi tränar att ta ställning i samhällsfrågor. • Vi är medskapare till framtiden. • Vi utgår från FN´s deklarationer, Barnkonventionen, Millenniemålen m.m. • Vi ger dig möjlighet att utveckla ditt engagemang i skolans elevföreningar. • Vi har mycket studiebesök, externa aktiviteter, rollspel.

Lärandet.

Eleverna är delaktiga i hela lärprocessen. • Mötet mellan elever och personal kännetecknas av dialog och kommunikation. • Eleverna tränas i förmågan att lära sig lära. • Lärarna är kompetenta, behöriga och engagerade. • Schemat är välplanerat och samlat utan håltimmar.

Välkommen till Cultura Gymnasium!